Schimbarea furnizorului de gaze naturale

Pentru a beneficia de avantajele liberalizării pieței gazelor naturale, un consumator trebuie să-și exprime dreptul de eligibilitate. Acest drept îi oferă consumatorului posibilitatea de negociere atât a prețului gazelor naturale cât și a anumitor clauze contractuale, precum și sa-si aleagă dintre ofertele mai multor furnizori de gaze naturale acreditați de ANRE.

Începând cu anul 2008, orice consumator noncasnic de gaze naturale își poate exprima dreptul de eligibilitate și isi poate alege furnizorul care-i oferă serviciul de furnizare de gaze naturale, având acces nediscriminatoriu la rețelele de transport și/sau de distribuție.

Furnizarea de gaze naturale către consumatorii aflați pe piața concurențială se realizează în baza unor contracte cu clauze și tarife negociabile. Piata gazelor din Romania este alcatuita din piata concurentiala si piata reglementata.

Pe piata reglementata, preturile sunt stabilite de ANRE, 25% din consum reprezentand consumul domestic si 75% de consumul industrial. Atentie insa, odata ce ati optat pentru un contract negociat, nu mai puteti reveni la contractual reglementat.

CIGA ENERGY poate sa devina furnizorul de gaze naturale al oricarui client casnic sau noncasnic de pe teritoriul Romaniei

Având o echipa dedicata si cu experienta in domeniul gazelor naturale, CIGA ENERGY ofera consultanta pentru perioada precontractuala, oferind solutii si strategii ce vin in intâmpinarea consumatorilor. Clientii nostri beneficiaza de o serie de analize ale consumului de gaze naturale ce au ca rezultat optimizarea acestuia si ofertarea unui pret corect ce poate fi mentinut pe toata perioada contractuala.

Tinând cont de contextul economic actual, reducerea costurilor reprezinta o tinta pentru toti consumatorii noncasnici care astfel obtin un cost mai redus al produsului lor finit. Prin urmare, CIGA ENERGY ofera contracte cu clauze flexibile, adaptate nevoilor si conditiilor de consum specifice fiecarei activitati desfasurate. In ceea ce priveste achizitia de gaze naturale, partenerii nostri sunt companii importante de producere a gazelor naturale si furnizori care detin resursele operationale si financiare pentru a-si indeplini cu succes obligatiile.

Prin responsabilitate, inovare si creativitate oferim parteneriate pe termen lung cu scopul de a va oferi servicii de calitate ce va aduc performanta economica si standarde ridicate in furnizarea de energie electrica.

Avantajele oferite:

 • Incheind un parteneriat cu CIGA ENERGY, fie ca vorbim de furnizare gaze naturale, energie electrica sau optand pentru un serviciu integrat de furnizare a celor doua utilitati, beneficiati de calitatea, rigoarea si profesionalismul care ne caracterizeaza,
 • Flexibilitate contractuala,
 • Analiza precontractuala gratuita,
 • Consultanta gratuita si personalizata.[/box]

Schimbarea furnizorului de gaze naturale este un proces simplu, gratuit și care nu implică întreruperea alimentării cu gaze naturale, modificarea instalațiilor de utilizare sau schimbarea mijlocului de masura/contor.

Procesul de schimbare a furnizorului se desfășoară pentru un singur loc de consum sau pentru mai multe.

În procesul de schimbare a furnizorului de către un consumator sunt implicate următoarele entităţi juridice: consumatorul de gaze naturale, furnizorul actual, furnizorul nou și operatorul de distribuție (OD) / operatorul de transport ( pentru clientii racordati in SNT).

Schimbarea furnizorului de gaze naturale este garantată de Legea Energiei Electrice și a Gazelor Naturale nr 123/2012 și este reglementată prin Ordinul președintelui ANRE nr. 47/2008.

Etapele schimbării furnizorului de gaze naturale sunt:

1. Solicitare / Cerere de Oferta

2. Transmitere formular de analiza precontractuala

3. Negociere contract de furnizare

4. Semnare contract de furnizare gaze naturale cu CIGA ENERGY

5. Transmitere notificare de denuntare a contractului actual de furnizare.

 • Consumatorul notifică în scris furnizorul actual, cu cel puțin 21 zile înainte, că începând cu data de zz.ll.aaaa, va avea un alt furnizor. Consumatorul transmite o copie a notificării de reziliere atât către noul furnizor cât şi către operatorul de distribuţie.Clientul poate opta pentru furnizare cu servicii incluse sau fara servicii incluse ( caz in care clientul incheie in nume propriu contracte de distributie si/sau transport)

Documente necesare pentru incheierea contractului de furnizare gaze naturale

Client casnic

 • Actul de detinere/folosinta legala a spatiului unde se realizeaza consumul de gaze naturale
 • Carte de identitate a solicitantului
 • Avizul tehnic de racordare
 • Alte documente daca este cazul

Client noncasnic

 • Actul de detinere/folosinta legala a spatiului unde se realizeaza consumul de gaze naturale
 • Certificatul de inregistrare la registrul comertului
 • Imputernicire semnare contract
 • Carte de identitate imputernicit
 • Avizul tehnic de racordare
 • Alte documente daca este cazul

♦ Licente de furnizare
 • Energie electrica nr. 991/08.02.2016
 • Gaze naturale nr. 1477/27.08.2012
♦ Certificari
 • Sistemul de management al calitatii SR EN 9001:2008 / ISO 9001:2008
 • Sistemul de management al mediului SR EN 14001:2005 / ISO 14001:2004

 

 

 

 

 

 

 

 

Sediu: Str. Izvor Nr. 92-96 etaj 1 sector 5 Bucuresti, CLADIREA FORUM III

Telefon: +40 217810144

Fax: +40 314181417

Email: office@cigaenergy.ro

Program de lucuru cu publicul: luni-vineri, orele 10.00-1600

Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei

Serviciul comunicare: 0213278153, 0728628664

 

Dreptul clientului final, consumator de energie electrica si gaze naturale, la informare

.

 

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului

Telefonul consumatorului: 0219551