Consultanta

Compania noastra deruleaza o activitate sustinuta in zona de consultanta si asistenta tehnica, oferind o paleta extinsa de servicii de specialitate, cuprinzand studii strategice pentru sectoarele de energie electrica si gaze, dar si studii pentru proiecte de eficienta energetica si energii regenerabile. De-a lungul timpului, echipa noastra a implementat contracte majore, printre cei mai importanti clienti ai companiei numarandu-se ACUE (Asociatia Companiilor de Utilitati din Romania) si ANRE (Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei).

Piata energetica este in continua transformare in Romania, dar si pe plan mondial, iar pentru a-si asigura o dezvoltare sustenabila, toate afacerile trebuie sa stabileasca un echilibru corect intre eficienta operationala si eficienta energetica. Mai mult, in conditiile tendintei de crestere a preturilor la energie si a saracirii resurselor naturale, eficientizarea energetica, de la planificare la productie si operare, este cea mai buna investitie pentru orice tip de afacere, mare sau mica. Compania noastra isi propune sa ofere nu numai cele mai bune servicii de pe piata de energie electrica si gaze naturale, la preturi competitive, ci sa construiasca adevarate parteneriate de afaceri, solide si mutual benefice, alaturi de clientii sai.

Proiecte de eficientizare energetica

Compania noastra este o prezenta activa in cadrul proiectelor finantate de institutiile internationale, mai ales in domeniul cresterii eficientei energetice. Printre cele mai importante proiecte derulate de compania noastra, dorim sa mentionam:

 • Efectuarea de audit tehnic si de studii de fezabilitate in vederea realizarii unor investitii asociate cu reducerea consumului de energie electrica, la nivelul marilor industrii. Un exemplu in acest sens este fabrica Dacia Renault din Mioveni, pentru care am realizat un audit energetic, urmat de un studiu de fezabilitate pentru solutia de eficientizare identificata;
 • Realizarea unei analize SWOT privind cele doua Planuri Nationale de Actiune in Eficienta Energetica. Proiectele, avand drept beneficiar ANRE, sunt finantate de BERD;
 • Eficienta Energetica in sectorul rezidential din Romania: proiectul are ca scop oferirea de expertiza pentru realizarea unei strategii si pregatirea unor programe referitoare la investitiile in eficienta energetica, la nivelul sectorului rezidential;
 • Realizarea unui studiu de oportunitate privind alimentarea cu energie termica a Capitalei: proiectul este finantat de Banca Mondiala si are drept beneficiar Primaria Bucuresti. Scopul proiectului priveste realizarea unui studiu de oportunitate referitor la incheierea unui parteneriat public-privat pentru producerea centralizata si alimentarea cu energie termica a municipiului Bucuresti.

Unul dintre cele mai semnificative proiecte in domeniul optimizarii consumului de resurse energetice vizeaza colaborarea cu fabrica Dacia Renault din Mioveni.

Pentru aceasta companie am efectuat un audit energetic, urmat de un studiu de fezabilitate pentru solutia de eficientizare identificata.

Una dintre activitatile centrale ale organizatiei noastre vizeaza optimizarea costurilor de energie electrica, implicate in procesele de lucru derulate de clientii nostri.
Metodele si instrumentele tehnice prin care asiguram atingerea acestui obiectiv tin de monitorizarea consumului, de realizarea programelor adaptate clientului privind reducerea costurilor de energie si, evident, de implementarea acestora. In mod egal, compania noastra dedica o atentie deosebita procesului de optimizare a consumului de energie electrica, asociat activitatilor de business ale clientilor nostri.

Proiecte de consiliere, asistenta si audit

Un nucleu important al proiectelor pe care le-am derulat pana in prezent vizeaza domeniul consultantei strategice. Astfel, compania noastra s-a remarcat prin furnizarea urmatoarelor servicii:

 • Studii strategice privind impactul liberalizarii tarifelor de energie electrica si gaze naturale, avand ca beneficiar ANRE. Studiile au fost efectuate in parteneriat cu Tractebel Engineering pentru piata de electricitate, respectiv Roland Berger, pentru piata de gaze;
 • Servicii de consiliere catre ACUE privind realizarea unei strategii eficiente de afaceri publice si punerea in aplicare a unei strategii privind comunicarile sectoriale;
 • Studiu privind evolutia preturilor certificatelor verzi pe termen mediu si lung, pentru unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata energiei regenerabile.

Printre cele mai reprezentative proiecte pe care le-am derulat, se numera studiile strategice realizate pentru Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei privind impactul liberalizarii tarifelor la energia electrica si gaze naturale.

Studiile au fost realizate in parteneriat cu Tractebel Engineering, pentru piata de electricitate, respectiv cu Roland Berger, pentru piata de gaze.

 

Domeniul acoperit de serviciile noastre de consiliere este unul generos, incepand cu pregatirea documentatiei necesare pentru avizele de amplasament si tehnice de racordare, pana la proiectare si consultanta in domeniul energetic, realizarea de studii si prognoze dedicate marilor consumatori de energie electrica si realizarea bilanturilor electroenergetice si termoenergetice pentru diferiti operatori economici, de talie mare si medie.

Implementarea de servicii complementare Un alt produs dezvoltat de noi, in colaborare cu Operatorii de Distributie (OD), vizeaza fidelizarea clientilor existenti, dar si atragerea de clienti noi prin oferirea unui pachet suplimentar de servicii de top, de tipul managementului energetic sau auditului energetic, pe langa cel de baza privind distributia de energie electrica. Astfel, compania noastra demonstreaza in mod activ angajamentul care a stat de la bun inceput la baza afacerii: cresterea gradului de satisfactie a clientilor, prin identificarea si anticiparea necesitatilor acestora si oferirea de solutii optime. Fidelizarea clientilor prin oferirea unui pachet de servicii suplimentare reprezinta una dintre modalitatile prin care ne punem in practica filosofia de business:

 • Cresterea gradului de satisfactie a clientilor
 • Identificarea si anticiparea necesitatilor acestora.

Compania noastra isi propune sa ofere nu numai cele mai bune servicii de pe piata de energie electrica si gaze naturale, la preturi competitive, ci sa construiasca adevarate parteneriate de afaceri, solide si mutual benefice, alaturi de clientii sai. De aceea, incercam sa oferim mereu noi motive de satisfactie partenerilor nostri. Una dintre metodele prin care realizam aceasta viziune este lansarea unui pachet suplimentar de servicii, care tine cont de interesele si nevoile pe termen lung ale clientilor nostri.

♦ Licente de furnizare
 • Energie electrica nr. 991/08.02.2016
 • Gaze naturale nr. 1477/27.08.2012
♦ Certificari
 • Sistemul de management al calitatii SR EN 9001:2008 / ISO 9001:2008
 • Sistemul de management al mediului SR EN 14001:2005 / ISO 14001:2004

 

 

 

 

 

 

 

 

Sediu: Str. Izvor Nr. 92-96 etaj 1 sector 5 Bucuresti, CLADIREA FORUM III

Telefon: +40 217810144

Fax: +40 314181417

Email: office@cigaenergy.ro

Program de lucuru cu publicul: luni-vineri, orele 10.00-1600

Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei

Serviciul comunicare: 0213278153, 0728628664

 

Dreptul clientului final, consumator de energie electrica si gaze naturale, la informare

.

 

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului

Telefonul consumatorului: 0219551